Lucerna Verde ca Supliment Alimentar

Beneficiile pentru sanatate ale lucernei verzi sunt in mare masura neacceptate stiintific, desi exista o multime de entuziasm pentru ea. Lucerna este foarte nutritiva, ce contine 16% proteine si 8% minerale, precum calciu, fier, potasiu si magneziu. De asemenea contine mici cantitati de vitamine A, D, E si K.

Lucerna se crede ca sprijina sistemul imunitar, ajuta in normalizarea coagularii sangelui, ajuta la absortia de substante nutritive, curata sangele si promoveaza sanatatea inimii.

Noi cercetari au gasit ca lucerna verde poate ajuta la protejarea celuleor noi de la deteriorarea ADN-ului. Intr-un studiu pe celulele umane in vitro, cercetatorii de la Universitatea din Ilster, scoala de Stiinte Biomedicale a constatat ca, in timp ce lucerna nu imbunatateste starea de sanatate a ADN-ului deja deteriorat, aceasta protejeaza celulele noi. Deteriorarea ADN-ului este un indicator biochimic pentru cancer.

Cu toate acestea, exista cateva lucruri care trebuiesc luate in considerare inainte de a adauga lucerna verde in dieta ta.

Lucerna poate purta bacterii, ce pot duce la intoxicatie alimentara. Acest lucru este o problema deosebita pentru copii, persoanele in varsta si persoanele cu boli asociate sistemului imunitar, ca SIDA. Problema poate fi eliminata daca lucerna verde este fiarta.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *