reclama_ta_aici

Mesajele Subliminale in Publicitate

 

Tatăl de psihologie, Sigmund Freud, a declarat mintea inconstienta de a fi „primar, hedonistă, și impulsiv.” Și această definiție a minții inconștiente este atât de bună dreptate înțeles atunci când analizăm reclame din epoca de astăzi, sau mai degrabă cele din istorie care conținea indirect mesaje subliminale. Cuvântul mijloace subliminale „sub pragul de conștiință.” Pune pur și simplu, mințile noastre au piese conștiente și inconștiente. În fiecare zi, sute de anunțuri bombarda mii de informații cu privire la mintea noastră.

În timp ce partea conștientă sau conștientă stochează unele informații, odihnă altele este trecut fără a fi prelucrate la partea inconștientă a creierului. Acum, această parte inconștientă a minții noastre este un bazin de gânduri neesențiale nenumărate, doar existente în domeniul de inconștiență noastre. Deși, aceste gânduri sunt non-esentiale, ei, în esența lor, influențează gândurile, acțiunile și obiceiurile. În reclame, mesaje subliminale ascunse sunt folosite pentru a trezi, excita, de declanșare, și face apel la părțile inconștiente ale creierului nostru. Care influențează în mod inevitabil psihologie nostru și, prin urmare, obiceiurile de cumpărare. Când sugestii face o intrare în mintea subconștientă, ele sunt depozitate acolo de referință pentru viitor, și ori de câte ori ceva legat de faptul că informațiile vine în fața ochilor, consumatorul este amintit de acel produs special sau element. Acest aspect în mod automat, aproape fără nici o conștientizare cu privire la aceasta, influențează obiceiurile noastre de cumpărare.

reclama_ta_aici

Istorie

Utilizarea de mesaje subliminale dateaza din anul 1957, când James Vicary, un cercetător de piață, a venit cu acest concept în publicitate. Într-un teatru de film în Fort Lee, New Jersey, el a efectuat un experiment în care a avut flash-film, „Bea Coca-Cola” și „Eat Popcorn”, doar pentru câteva milisecunde, repetate la fiecare cinci minute. Evident, oamenii cu vizionarea unui film nu ar putea percepe mesajele așa cum a fost pentru un timp foarte scurt pentru a obține observat. Cu toate acestea, rezultatele din ultimele luni au fost uimitoare; vânzările de Coca-Cola a urcat cu 18%, și că de popcorn cu 58%. Nu au existat dovezi oficiale puternice cu privire la eficacitatea lor în publicitate dat de Vicary, astfel încât nu există o controversă generală că povestea a fost fabricat. Cu toate acestea, acest experiment a condus la un studiu detaliat și o analiză a acestui concept de către agenții de publicitate. Mai târziu, în anii următori, au fost impuse interdicții asupra lor; Cu toate acestea, această tendință sa diminuat foarte repede pentru că orice publicitate care conține astfel de mesaje subtile poate fi interpretat în două moduri. Acest slăbit argumentul că astfel de mesaje sunt „contrare structura și valorile societății.” Prin urmare, de atunci, acestea au fost o parte integrantă a fiecărei campanii de publicitate de mare buget. Mesajele din anunțuri care au fost interzise în multe cazuri s-au făcut acest lucru, pentru că ei au avut tendința spre obscenitate sau au avut dublu sens foarte evidente.

Este o realitate faptul că mesajele subliminale sunt utilizate pe scară largă în mass-media, și ele sunt o parte a societății bazate pe consumerism de astăzi. Indiferent dacă sunt sau nu acestea sunt înțelese de către o majoritate a populației, au aruncat o impresie asupra minții subconștiente, și că de asemenea, foarte eficient. Probleme cu privire la etica de publicitate, iar mesajul de astfel de anunțuri trimite la societatea a fost o dezbatere în curs de desfășurare de ani de zile. Și pentru că suntem cu toții de acord sau nu, această dezbatere continuă. Deci, data viitoare te uiți la unul, da-te un gând și de a afla cât de ușor puteți să ne raportăm la lucrurile prezentate în ea.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *